2 De Hanlong Canticie.
Hanlong De Hanlong Canticie.

Deze Chinese 'Range Rover’ is 90 procent goedkoper dan een echte

Het Chinese merk Hanlong brengt een kopie van de Range Rover Sport op de markt. De advocaten van het Britse merk doen alles om de verkoop van deze 18.000 euro kostende SUV tegen te houden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het Chinese merk Hanlong Auto, een autofabrikant uit de Chinese provincie Hubei, heeft een nieuwe SUV geïntroduceerd die als twee druppels water lijkt op de Range Rover Sport. De naam van het model is Canticie en de lancering op de Chinese automarkt staat gepland voor het vierde kwartaal. 

De advocaten van Jaguar Land Rover (JLR) stellen alles in het werk om de  introductie op de markt te kunnen voorkomen. Eerder dit jaar won Land Rover in China een rechtszaak tegen autofabrikant Land Wind, dat met de X7 een bijna exacte kopie van de Evoque op de markt had gebracht.

Flink goedkoper
De Canticie wordt aangedreven door een 2.0 turbomotor met 197 pk, goed voor een topsnelheid van 185 km/u. De auto is voorzien van een achttraps automaat die uitsluitend de achterwielen aandrijft. De auto gaat naar verluidt 18.000 euro kosten. Dat is flink goedkoper dan de 150.000 euro die een echte Range Rover Sport in China kost.

2 De Hanlong Canticie.
Hanlong De Hanlong Canticie.

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jaak Casteleyn

    En de mensen laten zich nogmaals vangen, triestig, zeer triestig. Goede kopie, Chinezen kunnen niet anders, maar het zit bij een auto onder de motorkap, dat is een ander paar mouwen.

  • e vn

    Bewijst nog maar eens dat we in Europa VEEL TE VEEL betalen voor een auto!!!

Lees meer