2 De elektrische scooter die in je rugzak past: Poimo
RV De elektrische scooter die in je rugzak past: Poimo

Deze elektrische scooter past in een rugzak en je moet hem eerst even opblazen

Onderzoekers van de universiteit van Tokio hebben een elektrische scooter ontwikkeld die in een rugzak past en kan worden opgeblazen.

Met de bijgeleverde elektrische luchtpomp laat de scooter zich in ruim een minuut opblazen, aldus de onderzoekers. Zij wilden een veilig vervoermiddel voor in de stad ontwikkelen, dat je bijvoorbeeld ook in het openbaar vervoer gemakkelijk kan meenemen. De innovatieve scooter wordt Poimo genoemd: (POrtable and Inflatable MObility).

Hij bestaat uit vijf onderdelen: twee paar wielen, een elektromotor, een batterij en handgrepen met ingebouwd draadloos bedieningssysteem. Hij is gemaakt van TPU (
thermoplastic polyurethaan), waar bijvoorbeeld ook luchtbedden van worden gemaakt. 

5,5 kilo

De scooter weegt slechts 5,5 kilo en de onderzoekers hopen dat het gewicht  in de productieversies nog verder omlaag kan. Over de prijs is nog niets bekend.  Ook is niet geweten wanneer de Poimo op de markt komt.

2 Een elektrische pomp wordt meegeleverd met de Poimo-scooter.
RV Een elektrische pomp wordt meegeleverd met de Poimo-scooter.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ronny meuris

    Japanners en goeie smaak blijft een onmogelijke combinatie.

Lees meer