3 Lordstown Endurance
Lordstown Lordstown Endurance

Deze Lordstown wordt grote concurrent van de Tesla Cybertruck

De Tesla Cybertruck krijgt er een concurrent bij. En deze Lordstown Endurance wil Tesla niet alleen de loef afsteken qua kwaliteit. Het merk wil de pick-up ook voor de veelbesproken Cybertruck op de markt lanceren.

In een druk bekeken persconferentie op YouTube doet CEO Steve Burns de toekomstplannen uit de doeken: een fabriek ter grootte van 108 voetbalvelden vol robots zal aan de lopende band pick-up trucks bouwen.

3 Lordstown Endurance
Lordstown Lordstown Endurance

“Ons doel is om de eerste elektrische pick-up truck ter wereld te bouwen,” zei Burns voordat hij aankondigde dat het productievoertuig begin volgend jaar beschikbaar zal zijn. Als alles goed gaat, kan de Endurance de Cybertruck van Elon Musk, die eind 2021 debuteert, een paar maanden voorafgaan.

Al 14.000 bestellingen

Lordstown neemt al aanbetalingen van 100 dollar (88 euro). Volgens het bedrijf heeft het al meer dan 14.000 van zulke aanbetalingen gekregen. De Endurance kost 52.500 dollar (46.500 euro), belastingen niet meegerekend.

Daarvoor krijg je een wagen met meer dan 600 pk en een topsnelheid van 130 km/u. De totale autonomie wordt geschat op 400 km.

3 Lordstown Endurance
Lordstown Lordstown Endurance

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • raf peeters

    Heeft al de hoofdprijs gewonnen tegenover de Tesla als je al de prijs bekijkt en van concurrentie kan er geen sprake zijn als je ook nog de mankementen van Tesla gaat bekijken die nu wel overal bekend zijn geworden.

  • Geert Tamsyn

    Goed zo, hoe meer concurrentie in het gamma van elektrische auto’s, hoe beter voor de consument en het milieu.

Lees meer