3 Bugatti Centodieci
Bugatti Bugatti Centodieci

Deze nieuwe Bugatti kost evenveel als 56 Porsches 911

De Centodieci is het nieuwste model van Bugatti. De auto wordt gebouwd in een oplage van slechts tien exemplaren, die allemaal al verkocht zijn. De prijs? Acht miljoen euro per stuk.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bugatti profiteert nog even van de als een dolle draaiende economie en duwt er na de Divo en La Voiture Noire nog even snel tien exemplaren uit van de Centodieci.

Het sportwagenmerk bestaat in 2019 precies 110 jaar en Centodieci is Italiaans voor 110. Het nummer verwijst tevens naar de iconische EB110, waar de nieuwe bolide een aantal stijlkenmerken van leent. Van deze coupé werden begin jaren negentig 139 exemplaren gebouwd.

3 Bugatti Centodieci
Bugatti Bugatti Centodieci

Het prijskaartje van acht miljoen euro is exorbitant, maar je hebt dan wel de ultieme Bugatti. De bolide heeft namelijk een 8.0-liter W16-motor die 1578 pk produceert. Dat is 99 pk meer dan de Chiron, waarvan de Centodieci is afgeleid.

Ook is de auto 20 kilo lichter. Hierdoor accelereert de Centodieci van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 2,4 seconden. Van 0 naar 200 geschiedt in 6,1 seconden. De auto is elektronisch begrensd op 380 kilometer per uur.

3 Bugatti Centodieci
Bugatti Bugatti Centodieci

Of je de auto nu mooi vindt of niet, alle tien de exemplaren zijn inmiddels verkocht voor de prijs van acht miljoen euro per stuk. De kopers mogen voor dat bedrag wel zelf een kleur uitzoeken. Voor acht miljoen euro kun je echter ook 56 Porsches 911 kopen of 308 Volkswagens Golf. 

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • hugo van de velde

    Een auto dient om u te verplaatsen van A naar B, en absoluut niet als statussymbool.

  • Jan Verstrepen

    Er moeten ook rijke mensen zijn en de meerwaarde op zulke auto's in ook niet te verwaarlozen. Je rijk maakt rijker, arm maakt armer.Speculeren noemt dat.

Lees meer