De Tesla van recordhouder Hansjörg Gemmingen.
Tesla De Tesla van recordhouder Hansjörg Gemmingen.

Deze Tesla heeft het meest gelopen van allemaal, maar is nog lang niet moe

Tesla heeft een soort hitparade gemaakt met modellen die het meeste aantal kilometers hebben gereden. Strak bovenaan staat de auto van Hansjörg Gemmingen met 900.000 afgelegde kilometers. Dat elektrische auto's lang meegaan, wisten we misschien wel, maar dit is wel bijzonder lang.

De Duitser Hansjörg Gemmingen wil eind dit jaar met zijn Tesla Model S P85 de mythische grens van één miljoen kilometer doorbreken. Mythisch, omdat het om een elektrische auto gaat. 

Gedurende de 900.000 kilometer die Gemmingen op de teller heeft staan, moest de accu van zijn Model S maar één keer vervangen worden. Verder kende hij volgens Autogids nauwelijks technische problemen. Autobedrijven breken zich steeds meer het hoofd over de vraag waaraan ze in de toekomst nog geld kunnen verdienen, want elektrische auto’s zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Een Tesla heeft bijvoorbeeld slechts een keer per 80.000 kilometer een onderhoudsbeurt nodig. 

Hansjörg Gemmingen voert het klassement aan van de Tesla's met de meeste kilometers:

 Tesla Model S P85 - 900.000 km

Tesla Roadster (2010 R80) - 620.000 km

Tesla Model X 90D - 598.282 km

Tesla Model 3 LR RWD - 115.578 km

26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • jorie Vanderperren

    Focus op elke uitgebrande Tesla terwijl er procentueel véél meer diezels en benzines uitbranden. Maar daar heeft media geen aandacht voor. Een tesla in een ongeluk, artikel in de krant. Een BMW in een ongeluk? Geen kliks dus geen nieuws... Blijf toch gewoon met je diezel rijden mensen en betaal maar belastingen voor mij !

  • Geert Tamsyn

    En ondertussen klopt Tesla alle verkooprecords, zonder één dollar uit te geven aan publiciteit. Vreemde gang van zaken voor 1 van de minst betrouwbare auto's ...

Lees meer