Don't panic, oftewel: geen paniek staat er op de display van de ruimte-Roadster
Screenshot SpaceX Don't panic, oftewel: geen paniek staat er op de display van de ruimte-Roadster

Deze Tesla heeft in twee jaar honderden miljoenen kilometers afgelegd

Twee jaar geleden werd een Tesla Roadster de ruimte ingeschoten. Achter het stuur zat een  astronautenpop die tot Starman werd gedoopt. De Tesla reist nu richting Mars met een snelheid van 10.800 km/u.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Precies twee jaar geleden vertrok de rode Tesla aan boord van een Falcon Heavy-raket. Uit de luidsprekers klonk gedurende enige tijd het nummer Space Oddity van David Bowie. De publiciteitsstunt deed veel stof opwaaien voor Tesla - een merk dat in principe nooit aan reclame doet. 

In augustus voltooide de Tesla zijn eerste baan om de zon. Zijn volgende doel is Mars, een reis waarvoor het voertuig nog zo'n 180 miljoen kilometer moet afleggen. Dat gaat sneller dan gedacht, aangezien Starman reist met een snelheid van meer dan 10.800 km/u.

De huidige positie van de Tesla is te vinden op de website Whereisroadster. Daar kun je niet alleen de ruimtereis volgen, maar is ook leuke informatie te vinden. Het nummer Starman klinkt bijvoorbeeld niet meer uit de speakers, omdat de accu's inmiddels leeg zijn. Daarom werd een cd meegeleverd die niet alleen het nummer van David Bowie bevat, maar ook allerlei informatie over het menselijk ras. Het enige dat buitenaardse wezens hoeven te doen, is de cd afspelen.

31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guusbrecht Peeters

    @Geert Vaelen. Niemand stuurt een dure satelliet mee met een eerste testvlucht van een nieuwe raket (toch niet sinds Aiane 5 in 1996). De kans dat je je satelliet kwijt bent is te groot. Een gebruikte auto was veel goedkoper en gaf goede reclame.

  • raf peeters

    @Matt Casters ,je hebt het gewoon niet begrepen ,zo'n stunten zijn nutteloos en ge-woon overbodig en ook deze verkwisting wordt doorgerekend aan de klant.De huidige generatie kan dit allemaal geweldig vinden ,doch met dat kapitaal had heel wat anders gekund en ja 't is vervuiling.

Lees meer