4 Bentley boek
Bentley Bentley boek

Dit boek over Bentley is duurder dan een huis

Bentley viert dit jaar zijn honderdste verjaardag en een van de hoogtepunten is de lancering van een gigantisch boek. Het gaat om een 66 kilo wegend exemplaar waarin de complete geschiedenis van het automerk beschreven wordt. Het duurste exemplaar kost 250.000 dollar.

Het boek, ‘The Bentley Centenary Opus’ genaamd, heeft pagina’s die meer dan 1,5 meter lang zijn om ervoor te zorgen dat alle details goed te zien zijn. Sommige hoofdstukken zijn voorzien van speciale pagina’s met opgevouwde foto’s van maar liefst 6,5 meter lang.

4 Bentley boek
Bentley Bentley boek

Het boek is gelimiteerd tot vijfhonderd exemplaren en je hoeft geen Bentley-klant te zijn om er een te reserveren. Je hoeft ook geen multimiljonair te zijn, want de prijs begint bij € 3.400. Dit is voor de standaard Centenary-editie, met een kaft die is gemaakt van hetzelfde leer dat wordt gebruikt voor Bentley-interieurs. Het is eveneens voorzien van de handtekening van de ontwerpbaas van het merk, Stefan Sielaff.

4 Bentley boek
Bentley Bentley boek

Iets duurder is de Mulliner-editie, die 14.000 euro kost. Er worden er slechts honderd van geproduceerd en elk exemplaar wordt geleverd met een tour door de Bentley-fabriek en een overnachting in 5-sterren Hotel Café Royal in Londen. Ook standaard: de handtekening van Bentley-CEO Adrian Hallmark, plus een deel van het rubber van de linker voorband van de Bentley Speed ​​8, de racewagen die Le Mans won tijdens de 24 uur van 2003.

4 Bentley boek
Bentley Bentley boek

Ten slotte is er de Carat-editie die € 229.000 kost. Slechts zeven exemplaren zullen worden geproduceerd en elk exemplaar is afgezet diamanten op de voorkant. Wellicht is het goed voor Bentley als het meer gas gaat geven met deze vormen van merchandising, want met Bentley als autofabrikant gaat het niet geweldig.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • karel van zand

    Kan niet wachten tot het in de bibliotheek ligt

  • michel De Blay

    Als iemand per jaar 20000 euro verdiend, en die koopt hem een wagen van 20000 euro of iemand koopt een wagen van 300000 euro maar heeft een inkomen van 50 miljoen...… wie heeft dan den duurste eigenlijk, wie koopt dan boven zijn mogelijkheden?

Lees meer