4 De elektrische Russische auto Zetta.
Zetta De elektrische Russische auto Zetta.

Dit is de goedkoopste elektrische auto ter wereld

Het klinkt ongelofelijk, maar het Russische bedrijf Zetta is erin geslaagd een elektrische auto te maken voor 450.000 roebel, het equivalent van 6.400 euro. Daar heb je nog niet eens een Lada voor.

Volgens Denis Schurovsky, ceo van Zetta, bestaat de elektrische auto voor 99 procent uit Russische onderdelen, alleen de batterij komt uit China. De auto wordt gebouwd in Tolyatti, de stad waar ook Lada wordt gemaakt. Het project werd gefinancierd door particuliere investeerders.

Zetta is een afkorting van Zero Emission Terra Transport Asset. De driedeurs auto is ontwikkeld als stadsauto, maar dankzij zijn topsnelheid van 120 km/u kun je er ook gewoon de snelweg mee op. Het bedrijf schat de jaarlijkse verkoop op 15.000 voertuigen. Rusland lijkt nu een stap te zetten in de richting van elektromobiliteit.

4 Zetta.
Zetta Zetta.

De auto is 46 pk sterk, maar heeft een piekvermogen van 97 pk, afkomstig van een 10 kW sterke motor. Volgens het Russische persbureau TASS wordt de volledig elektrische Zetta begin volgend jaar in productie genomen. Het is niet bekend of en wanneer de elektrische auto naar West-Europa komt en wat die in dat geval zou gaan kosten.

4 Zetta.
Zetta Zetta.
4 Zetta.
Zetta Zetta.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • steven goossens

    mooi alternatief voor de Smart. Komt er ook een cabrio versie uit? Zeker interesse hier

  • camiel huughe

    Een electrisch aangedreven mini-auto die kwalitatief en prijsgunstig wordt is de toekomst als voor de particulier. De meeste mensen rijden per dag zelfs geen 50 Km in stad of naar buurgemeente. Maximum snelheid 70 km/u is ruim voldoende voor nabije verplaatsingen. Electrisch : de oplossing voor lokaal gebruik, voor boodschappen of naar en van het werk ! (lekker binnen als 't regent !)

Lees meer