McLaren F1
RM Sotheby's McLaren F1

Dit tweedehandsje moet 20 miljoen dollar opbrengen

Hij werd gebouwd in een tijd dat de prijs er niet toe deed, de omgeving van de motor is verguld én er zijn slechts 106 exemplaren geproduceerd: de McLaren F1 is een van de meest begerenswaardige sportwagens van de jaren negentig. Binnenkort wordt er een geveild voor een hoogstwaarschijnlijk enorm bedrag.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De veiling vindt plaats in het Amerikaanse Monterey en wordt georganiseerd door het bekende veilinghuis RM Sotheby's. De laatst geveilde F1 leverde twee jaar geleden ruim 15 miljoen dollar op, de verwachting is volgens lokale media dat deze McLaren meer dan 20 miljoen dollar (17,8 miljoen euro) gaat opleveren.

Dat komt niet alleen doordat de auto slechts iets meer dan 21.000 kilometer heeft gereden, maar ook doordat deze McLaren met chassisnummer 18 een upgrade naar Le Mans-specificatie heeft ondergaan en dus is voorzien van een uitgebreid spoilerpakket.

De McLaren F1 wordt aangedreven door een 627 pk sterke V12-motor van BMW en schakelen gaat met de hand. De auto accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in minder dan drie seconden en haalt een topsnelheid van 390. De F1 wordt half augustus geveild tijdens de Monterey Car week.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Robert DE REU

    Volledig met je eens Raf, maar om hem in een museum te zetten zou zonde zijn, en rij je ermee en maakt maar een zware stuurfout ( kan iedereen overkomen ) en daar gaat je 20 Miljoen zal wel bij een verzamelaar terechtkomen en misschien eens per jaar buitenkomen, dit vindt ik ook zonde voor zo een machien.

  • raf peeters

    Prachtmachine.

Lees meer