De nieuwe Mini gaat terug naar zijn oorsprong.
Reichel Car Design De nieuwe Mini gaat terug naar zijn oorsprong.

Drie meter en een beetje: de Mini wordt weer mini

De Mini werd voor sommige fans wel erg groot. Zeker bij de Countryman ging het Engelse merk volgens velen net iets te ver. Goed nieuws voor de puristen: Mini keert terug naar de basis.

BMW heeft bevestigd dat er een nieuw model onder de huidige Mini One in de maak is. Dat heeft BMW's topman Bernd Körber gezegd tegen het Britse Top Gear. Het nieuwe model krijgt een compleet nieuw ontworpen platform. Dit in tegenstelling tot de 'gewone’ Mini S-E die binnenkort ook als elektrisch model leverbaar is.

Mini werkt voor het nieuwe model samen met de Chinese autogigant Great Wall. De mini-Mini loopt daar binnenkort van de lopende band. De auto krijgt een actieradius van zo'n 200 kilometer en moet de concurrentie aangaan met onder meer de elektrische Honda-E. 

Körber zegt dat de nieuwe Mini weliswaar niet zo kort wordt als het 3,05 meter korte oermodel, maar dat het slechts een paar centimeter scheelt. De BMW-topman beloofde dat het model evenveel binnenruimte en bagageruimte krijgt als de huidige standaard Mini, iets wat mogelijk gemaakt wordt door de compleet nieuwe bodemplaat met ingebouwd accupakket.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Andy Janssens

    waar haalt iedereen het toch uit dat de actieradius in de winter nog maar de helft is? Ik heb een elektrische Smart en die gaat al effe mee. Ten eerste doet mijn batterij nog exact hetzelfde als toen hij nieuw was en ten tweede in volle zomer batterij 100% actieradius 110km. bij vriestemperaturen met een volle batterij 90km. In de winter gebruik je verwarming maar in de zomer de airco dus dat blijft gelijk. En ja, die actieradius volstaat voor mij (+/-60km woon werkverkeer)

  • Paul Hendriks

    Oei, een aceradius van maximaal 200 km in de winter met verwarming op en accu’s van 1 a 2 jaar oud zal dit niet meer dan 100 km zijn, dat is dus 50 kilometer heen en 50 kilometer terug en maar hopen dat er geen wegomleggingen zijn want dan sta je daar.

Lees meer