De parkeerplaats is te vinden in dit gebouw, The Center in het centrum van Hongkong.
South China Morning Post, Nora Tam De parkeerplaats is te vinden in dit gebouw, The Center in het centrum van Hongkong.

Duurste parkeerplaats ter wereld levert 870.000 euro op

Een parkeerplaats in Hongkong heeft zakenman Johnny Cheung Shunyee deze week een ongelofelijke 870.000 euro opgeleverd.  

Parkeerplaatsen zijn gewilde objecten in een stad met weinig ruimte. Eerder al maakte een echtpaar 330.000 dollar winst door hun parkeerplaats in de voormalige Britse kolonie na negen maanden door te verkopen.

De parkeerplek in Hongkong met een oppervlakte van 12,5 vierkante meter is nu officieel de duurste parkeerplaats in de stad. Volgens diverse bronnen is het zelfs de duurste ter wereld.

Maar de prijs is nog steeds zeer bescheiden in vergelijking met de kosten van een appartement in hetzelfde luxe project. Een flat met vier slaapkamers van 177 vierkante meter heeft hier een prijskaartje van 11,3 miljoen euro. Niet geheel toevallig staat ook het duurste huis ter wereld in Hongkong: daarvoor is omgerekend maar liefst 392 miljoen euro betaald. 

De prijs van de parkeerplaats staat volgens velen symbool voor de oneerlijke inkomstenverdeling in Hongkong, een stad waar bijna een op de vijf inwoners in 2017 onder de armoedegrens leefde. 

Lees ook:  Parkeerplaats in New York? Dat is dan 1 miljoen dollar

Lees ook:  Garage van 26 m² in hartje Londen moet 628.000 euro opbrengen

Lees ook:  Buren zijn verwonderd over 2 Smarts die altijd op zelfde plaats blijven staan. Dan ontdekken ze wat er achter zit

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ramon Simon

    Je weet dat het zo niet verder kan blijven duren.

  • Geert Landsman

    De politiek is rot, door en door rot. Kapitalisme is de bron van alle ellende. Niemand wordt daar beter van op een enkeling na. Dit zijn de uitwassen van rechts, blijf erop stemmen en klagen dat je de rekeningen niet kan betalen.

Lees meer