PHOTO_NEWS

Elektrische SUV van Audi krijgt rijbereik van ruim 500 kilometer

De elektrische SUV die de Duitse luxewagenbouwer Audi vanaf 2018 in serieproductie wil nemen, krijgt een rijbereik van ruim 500 kilometer. Audi zal het e-tron quattro concept volgende maand voorstellen tijdens het autosalon van Frankfurt (IAA). Dat heeft de autobouwer vandaag bekendgemaakt.

Audi heeft naar eigen zeggen veel aandacht voor de aerodynamische eigenschappen van de auto, met onder andere een aerodynamisch geoptimaliseerde volledig gesloten onderkant. Dit draagt aanzienlijk bij aan het grote rijbereik van de elektrische wagen. De nieuwe SUV zal zich qua lengte situeren tussen de Audi Q5 en Q7 en moet plaats bieden aan vier inzittenden. De grote lithium-ion batterij wordt geplaatst tussen de assen en onder het passagierscompartiment. Audi kan voor het aandrijvingssysteem bogen op zijn ervaring met de elektrisch aangedreven R8 e-tron sportwagen. De conceptversie van de elektrische SUV heeft drie elektromotoren, een op de vooras en twee op de achteras.

Audi heeft een fabriek in Brussel, waar momenteel nog de A1 gebouwd wordt. De productie van dat model loopt af in 2018 en zou dan volgens vakbondsbronnen verhuizen naar Spanje, al wil Audi dit voorlopig nog niet bevestigen. Prof. Dr.-Ing. Hubert Waltl, bestuurslid bij Audi verantwoordelijk voor wereldwijde productie, zei in maart aan Belga dat er "met zekerheid een opvolger komt voor de A1 in de Audi-fabriek van Brussel". De nieuwe elektrische SUV zou wel eens een mogelijke kanshebber kunnen zijn. Het is immers zo dat de productie van de huidige A1 in Brussel afloopt in 2018, het moment dat die van de nieuwe elektrische SUV van start zal gaan.

Lees meer