Musk staat bekend om zijn ambitieuze deadlines, die lang niet altijd worden gehaald.
REUTERS Musk staat bekend om zijn ambitieuze deadlines, die lang niet altijd worden gehaald.

Elon Musk: “Tesla begint volgend jaar taxidienst met zelfrijdende auto’s”

Tesla begint al volgend jaar met de uitrol van een taxidienst met zelfrijdende auto's in enkele staten in de Verenigde Staten. Dat beloofde Tesla-topman Elon Musk tijdens een beleggersdag. De introductie zou veel eerder zijn dan bij concurrenten. Musk staat bekend om zijn ambitieuze deadlines, die lang niet altijd worden gehaald.

De fabrikant van elektrische auto's onthulde een nieuwe microchip waarmee een auto zonder een bestuurder kan rijden. De investeringen in zelfrijdende auto's zijn momenteel volgens de topman zowat de belangrijkste kostenpost voor Tesla. Musk beweert dat zijn bedrijf momenteel de enige autobouwer is met technologie waarmee auto's volledig autonoom kunnen rijden.

Meerdere autobouwers en technologiebedrijven zoals Google-zusterbedrijf Waymo, Mercedes-moederbedrijf Daimler en taxidienstaanbieder Uber, werken ook aan zelfrijdende auto's. Kenners zeggen dat het nog jaren kan duren voordat voertuigen zonder enige menselijke tussenkomst veilig op wegen kunnen rijden.

Bekijk ook:

Tesla-chauffeur doet dutje achter het stuur.

Tesla onderzoekt video van ontploffende auto in China.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer