Laadpaal in Londen
Renault Laadpaal in Londen

Engeland wil voor iedere nieuwe woning een elektrische laadpaal

De Britse regering wil een wet invoeren die het verplicht maakt om bij nieuwe huizen een laadpunt voor elektrische voertuigen te plaatsen. 

Alle nieuwbouwwoningen moeten een laadpunt voor elektrische voertuigen krijgen, vinden ze in Engeland. Dat meldt de website autofans.be. Het land onderneemt drastische stappen om de CO2-uitstoot te verminderen, zeker nu bekend is geworden dat vorig jaar bijna een derde van de CO2-uitstoot afkomstig was van de transportsector.

De verplichting van een laadpunt per nieuwe woning komt er ook als stimulans, want vorig jaar was slechts 2,7 procent van alle verkochte auto’s in het Verenigd Koninkrijk een elektrische auto. Volgens het Department of Transport kost de installatie van een laadpaal 976 euro per parkeerplaats.

Het gaat echter nog maar om een wetsvoorstel, over drie maanden is bekend of de wet het heeft gehaald.

Hoe zit het bij ons? 

In Vlaanderen werden er van januari tot en met december 2018 in totaal 2.658 elektrische wagens en 8 wagens met brandstofcellen (waterstof) ingeschreven. Daarnaast werden er nog 3.203 aardgasauto’s ingeschreven. Samen met de plug-in hybride wagens werden er in totaal 12.793 milieuvriendelijke wagens ingeschreven of een marktaandeel van 3,95 procent, dat is meer dan de 2,7 procent in het Verenigd Koninkrijk. 

Op 1 januari 2019 waren er 42.954 milieuvriendelijke wagens in Vlaanderen. Dit komt overeen met nog maar 1,21 procent van het wagenpark.

28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jorie Vanderperren

    Je bent niet goed wijs als je nu bouwt en er niet voor zorgt dat er een wachtbuis of electriciteit klaarligt tot aan je rooilijn of oprit. Inderdaad de overheid moet dat zowiso verplicht maken zodat mensen later hun oprit niet moeten openbreken en op kosten gejaagd worden. Een beetje architect moet daar nu ook al aan denken zonder verplichting.

  • Freddy De Vos

    Goed zot! Men wil het milieu verbeteren, maar men maakt het alleen maar erger! De grote leiders denken alleen aan geld verdienen, dit heeft niets meer met milieu te maken!

Lees meer