Voormalig VW-topbestuurder Oliver Schmidt werd schuldig bevonden aan fraude en het toebrengen van milieuschade.
REUTERS Voormalig VW-topbestuurder Oliver Schmidt werd schuldig bevonden aan fraude en het toebrengen van milieuschade.

Ex-bestuurder Volkswagen zeven jaar cel in

Voormalig topbestuurder van Volkswagen Oliver Schmidt moet zeven jaar de cel in voor betrokkenheid bij het dieselschandaal rond het Duitse autoconcern. Ook moet hij een boete van 400.000 dollar betalen. Dat bepaalde een Amerikaanse rechter, nadat Schmidt eerder al schuld had bekend.

Schmidt werd schuldig bevonden aan fraude en het toebrengen van milieuschade. Aanklagers hadden de maximale straf geëist voor die overtredingen en die werd nu ook opgelegd. Eerder werd een technicus van VW al tot een celstraf veroordeeld.
Het dieselschandaal heeft Volkswagen al zo'n 30 miljard dollar aan schade opgeleverd, sinds het in september 2015 toegaf emissietesten moedwillig gemanipuleerd te hebben. Daardoor leken diesels van het concern schoner dan ze in werkelijkheid zijn.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • dirk de marez

    Ik kan moeilijk geloven dat die man dat op eigen houtje heeft gedaan.

  • Jan Van Rompaey

    En al die anderen van andere merken?

Lees meer