Van modellen met een V12-motor, zoals de 812 Superfast, reden er meer de fabriek uit.
AP Van modellen met een V12-motor, zoals de 812 Superfast, reden er meer de fabriek uit.

Ferrari verkocht 9251 bolides in 2018, winst stijgt met 46%

Sportwagenbouwer Ferrari heeft vorig jaar meer auto's verkocht. Dat leverde het merk met het steigerende paard een hogere winst op. Wel had het Italiaanse bedrijf last van wisselkoerseffecten waardoor de omzet vrijwel gelijk bleef.

Ferrari verkocht in 2018 in totaal 9.251 auto's, een stijging van ruim 10 procent ten opzichte van een jaar eerder. Met name van modellen met een V12-motor, zoals de 812 Superfast, reden er meer de fabriek uit.

De winst van Ferrari steeg met 46 procent tot 787 miljoen euro, onder meer door een lagere belastingdruk. De omzet bleef nagenoeg gelijk op 3,4 miljard euro. Zonder negatieve wisselkoerseffecten was de omzet volgens Ferrari met 3,2 procent gestegen.

Voor 2019 verwacht Ferrari dat het bedrijf de economische turbulentie het hoofd kan bieden. Zo denkt de sportwagenmaker dat de winst tot 1,25 miljard euro kan stijgen.

Bekijk ook:

Hannes Coudenys en zijn zoontje Rae Morris (4) mogen een ritje maken in een Ferrari 458 Spider, een jongensdroom die in vervulling gaat.

Droom van 11-jarige jongen komt uit: rijden met een peperdure Ferrari.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • repoman slegers

    Dat is dus €85000 winst per auto,niet slecht.

  • raf peeters

    En al die bolides gaan ze verbieden rond te rijden omdat het E wagens moeten zijn?. Denk het niet.

Lees meer