De impact van de lockdown is voelbaar bij Ferrari
AFP De impact van de lockdown is voelbaar bij Ferrari

Ferrari verlaagt verwachtingen door coronavirus

Italiaanse fabrieken lagen lange tijd stil door lockdown

Sportwagenmaker Ferrari is somberder geworden over de prestaties van het bedrijf dit jaar. De productie van het Italiaanse bedrijf lag geruime tijd stil door de lockdown in Italië om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De strenge maatregelen tegen de verspreiding van het virus begonnen al in maart, waardoor ook de resultaten in het eerste kwartaal al lager uitvielen dan verwacht. In februari had Ferrari de prognose voor dit jaar nog verhoogd. Het merk verwacht nu een omzet tussen de 3,4 miljard en 3,6 miljard euro. Eerder ging het bedrijf nog uit van een omzet van 4,1 miljard euro. In de eerste drie maanden bedroeg de omzet 932 miljoen euro.

Heropstart

Ferrari herstart deze week de productie in zijn fabrieken in Maranello en Modena, nu de Italiaanse lockdown voorzichtig wordt versoepeld. Eind deze week moet de productie alweer op volle toeren draaien. Vorig jaar leverde Ferrari voor het eerst meer dan 10.000 auto's af nadat er vijf nieuwe modellen waren geïntroduceerd. Topman Louis Camilleri zet in op duurdere modellen en vernieuwing van het aanbod.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer