Fiat Tipo
Fiat Fiat Tipo

Het volledige plaatje: wat kost de … Fiat Tipo per maand in 50 seconden?

Een wagen kost meer dan zijn catalogusprijs. Belastingen, verbruik, onderhoud, … het speelt allemaal zijn rol en het ligt voor elke wagen anders. Onze collega’s van FLEET.be tekenden het totale kostenplaatje uit voor de Fiat Tipo, met daarbij oog voor de gekende kosten zoals onderhoud en verbruik, maar ook alle belastingen voor particuliere bestuurders (BIV, jaarlijkse rijtaks, …) en bedrijfswagenbestuurders (zoals het beruchte Voordeel Alle Aard).

Om die berekening te maken, gingen onze collega’s langs bij Dragintra. Zij gingen uit van volgende parameters:

- Simulatie van all-in operationele leasing , zomer- en winterbanden inbegrepen op basis van gegevens Directlease.

- Parameters: 48 maanden- 30.000 km/jaar

- Korting: de standaard vlootkorting.

- Opties : metaallak

- Benzineprijs: 1,23 € (gemiddelde van de afgelopen 12 maanden)

- Normverbruik +20%

- Vrije keuze concessiehouder

- Fiscale waarde voertuig: 22.039,97 €

- Leasing incl. 65% BTW: 425,16 €

Benieuwd welk model we morgen in petto hebben? Blijf ons van dichtbij volgen en mis geen enkele aflevering of ontdek het als allereerste op www.fangio.be!

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Tamsyn

    2 conclusies: 1. TCO van EV is 60 tot 150 euro/maand lager dan voor brandstofwagens. 2. VAA bedraagt nauwelijks 1/4 tot 1/5 van TCO. Kom mij dus niet vertellen dat EV duurder zouden zijn, of dat een gebruiker van een firmawagen belasting betaalt op het voordeel dat hij/zij geniet.

Lees meer