AP

Het volledige plaatje: wat kost de … Tesla Model 3 per maand?

Een wagen kost meer dan zijn catalogusprijs. Belastingen, verbruik, onderhoud, … het speelt allemaal zijn rol en het ligt voor elke wagen anders. Onze collega’s van FLEET.be tekenden het totale kostenplaatje uit voor de Tesla Model 3 met daarbij oog voor de gekende kosten zoals onderhoud en verbruik, maar ook alle belastingen voor particuliere bestuurders (BIV, jaarlijkse rijtaks, …) en bedrijfswagenbestuurders (zoals het beruchte Voordeel Alle Aard).

Gewoontegetrouw werd de simulatie voor een elektrische wagen gemaakt door LeasePlan Belgium. Zij gingen uit van volgende parameters:

- Leaseprijzen in de video = all-inclusive operationele leasing (alleen met zomerbanden) excl. btw.

- 60 maanden – 20.000 km/jaar.

- Optie: metaalkleur.

- Standaard fleetkorting.

- Fiscale waarde van deze wagen: 60.330,30 €

- Leasingkost van deze wagen (65% BTW inbegrepen): 869,08 €

- Gemiddelde kost elektriciteit: 0,23 €/kWh excl. btw

Benieuwd welk model we morgen in petto hebben? Blijf ons van dichtbij volgen en mis geen enkele aflevering of ontdek het als allereerste op www.fangio.be!

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Tamsyn

    Raf Janssens, ik denk dat u dringend van leverancier moet veranderen, u betaalt veel te veel.

  • Roel de Laat

    Beste Tom, dan heb je het misschien over publieke laadpalen? De meeste mensen kunnen wel gewoon thuis opladen. Stekker in het stopcontact steken en ju! Een verzwaring aanvragen voor het laden wat sneller te laten verlopen dan op de standaard 220volt is wel aan te raden natuurlijk.

Lees meer