Hier staan meer dan 10.000 probleem-Mercedessen geparkeerd.
Youtube Hier staan meer dan 10.000 probleem-Mercedessen geparkeerd.

Hier parkeert Mercedes-Benz meer dan 10.000 peperdure probleemgevallen

De startbaan van het oude vliegveld in Ahlhorn in het noordwesten van Duitsland biedt een indrukwekkende aanblik. De meer dan twee kilometer lange asfaltstrook dient als parkeerplaats voor duizenden gloednieuwe luxe SUV’s van het merk Mercedes-Benz.

Het gaat volgens de Duitse website Automobilwoche om auto's uit de modelseries GLE en GLS, die daar zijn gestald wegens kwaliteitsgebreken. De getroffen auto’s zijn allemaal afkomstig uit de Mercedes-fabriek in Tuscaloosa in de Verenigde Staten. Het gaat naar verluidt om meer dan 10.000 auto’s in totaal.

Volgens Automobilwoche zijn er problemen met de stoelen en de bumpers van de SUV’s. In beide gevallen zouden de problemen bij toeleveranciers van Daimler liggen. Vanwege de kwaliteitsgebreken heeft Mercedes al auto's terug moeten nemen van boze klanten, zo gaat het magazine verder. 

De auto’s zouden nu worden opgeslagen op het voormalige militaire vliegveld in Ahlhorn (Nedersaksen) totdat de problemen zijn opgelost. 
Daimler gebruikt het vliegveld al ongeveer een jaar als opslagruimte. In het begin waren daar auto’s geparkeerd waarvan de verkoop niet was doorgegaan door de diesel-affaire. Nu dus de GLE en GLS, aldus de website.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rob Demeyer

    Ik rij nu met mijn tweede Mercedes een Vito en mijn wagen heeft ook al 40 dagen in de garage gestaan door een probleem met de roetfilter. Nu alles netjes in garantie gemaakt maar heb toch het idee dat het probleem zich na 30000 km weer gaat laten opmerken . Kwaliteit is bij Mercedes niet meer zoals vroeger.

  • piet devlieger

    Auto's laten fabriceren of assembleren in de US is gewoon om problemen vragen.

Lees meer