7
RV

In Australië kan je voortaan emoji op gepersonaliseerde nummerplaat zetten

Gepersonaliseerde nummerplaten: ze zijn ook in ons land heel populair. Toch gaan ze in de Australische staat Queensland nog een stapje verder. Daar kan je binnenkort volledig legaal een nummerplaat met een emoji op bestellen.

De inwoners kiezen kunnen vanaf 1 maart kiezen uit vijf verschillende smileys. Je kan kiezen tussen een emoji die een knipoog geeft, een zonnebril draagt, een die hartjes als ogen heeft en een die lacht of glimlacht. De kostprijs bedraagt 500 Australische dollar of ongeveer 315 euro.

“Gepersonaliseerde nummerplaten zijn een geweldige manier om uw voertuig te laten opvallen”, zo vindt de regering in Queensland. In de staat kan je bijvoorbeeld ook een bedrijfslogo op je nummerplaat toevoegen.

7
RV

De emojis vervangen geen letter of cijfer op de nummerplaat. Ze worden aan de rechterzijde van de plaat toegevoegd als decoratie. Ze worden dus niet gelezen door camera’s met nummerplaatherkenning en moeten ook niet uitgewisseld worden, bijvoorbeeld bij een ongeval.

De opbrengt van de verkoop wil de regering van Queensland onder meer investeren in initiatieven die verkeersveiligheid bevorderen.

Dit zijn de ontwerpen waaruit bestuurders kunnen kiezen:

7
RV
7
RV
7
RV
7
RV
7
RV

Bekijk ook:

Opvallend: Een verdwijnende nummerplaat.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer