Fabiano Caruana schaakt tegen een Tesla.
YouTube Fabiano Caruana schaakt tegen een Tesla.

Je kan nu ook schaken tegen je Tesla

Wie een Tesla in de garage heeft staan, kan nu ook schaken tegen zijn wagen. Het is een van de nieuwe features van een software-update die vorige maand werd uitgerold. Fabiano Caruana – de beste schaker van de Verenigde Staten en de op één na beste ter wereld – deed de test met een Model 3. En hij deelde zijn ervaringen op sociale media.

Echt lang duurde de partij niet. Caruana had nog geen 5 minuten nodig om de wagen op de knieën te krijgen. Daarbij zou hij naar eigen zeggen rustig gespeeld hebben en gaf hij de hele tijd commentaar.

Vreemde zetten

De wagen had duidelijk meer tijd nodig om ‘na te denken’. Volgens de schaakkampioen zou de computer “vrij passief en ongewoon” gespeeld hebben en enkele “vreemde zetten” hebben gedaan.Caruana gaf de Tesla tijdens de partij wel flink wat krediet. Hij vond dat de wagen “erg goed” speelde en geen “grote fouten” maakte. Hij noemde het spelletje “uitdagend” en het leek meer dan wat hij van het infotainment van de wagen had verwacht. De moeite waard om zelf uit te proberen, dus.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Verstrepen

    Handig als je na een rit een dag moet uitslapen om dat ding na 250km op te landen. Auto's dat dient toch om U ermee te verplaatsen?

  • Lucien Mertens

    Héél belangrijk in een auto.

Lees meer