2 Vorig jaar gespot in Berlijn: een oude eend omgebouwd met een elektromotor onder de kap
Getty Images Vorig jaar gespot in Berlijn: een oude eend omgebouwd met een elektromotor onder de kap

Exclusief voor abonnees

Je oude benzinewagen op rijden, of een elektrische wagen kopen: wat is groener?

U rijdt naar volle tevredenheid in uw niet zo nieuwe, maar prima functionerende auto. Het enige nadeel is dat er een verbrandingsmotor onder de kap ligt en u wilt iets doen aan een beter klimaat. Moet u dan overstappen op een e-auto of is het duurzamer de oude zo lang mogelijk te blijven gebruiken?

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jean-pierre Janssens

    Ik ben van diesel overgeschakeld naar aardgas...super goedkoop... Verbruikt minder dan door de fabriek opgegeven... En is de . . Motor versleten... Gewoon een ander motorblok kopen.... Kostprijs... Ongeveer 3500 euro..... En ik kan weer 200.000 km bollen..... Tegen dan zal een Electrische auto zonder batterij.. Ik bedoel werkt op waterstof.. .heb hem niet gekocht.... Omdat er maar 1 laadstation is in België.. Dan zal deze hopelijk nog eens zo veel. Goedkoper zijn dan nu. Het geval is..... .

  • Annick Van Paemel

    En de elektriciteitsschaarste, das opeens geen probleem meer. Laten we maar hopen dat Tihange 3 en Doel 4 blijven werken. Of ze gaan niet meer met den auto moeten rijden. Ma wij dieselkes wel ;)

Lees meer