2 Vorig jaar gespot in Berlijn: een oude eend omgebouwd met een elektromotor onder de kap
Getty Images Vorig jaar gespot in Berlijn: een oude eend omgebouwd met een elektromotor onder de kap

Exclusief voor abonnees

Je oude benzinewagen op rijden, of een elektrische wagen kopen: wat is groener?

U rijdt naar volle tevredenheid in uw niet zo nieuwe, maar prima functionerende auto. Het enige nadeel is dat er een verbrandingsmotor onder de kap ligt en u wilt iets doen aan een beter klimaat. Moet u dan overstappen op een e-auto of is het duurzamer de oude zo lang mogelijk te blijven gebruiken?

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • RENE LENAERTS

    En telkens moeten we een hoop melkmeisjesrekeningen slikken. Als de energie om batterijen te maken ook groen is (wind, water, zon, kernenergie) dan kost de productie er van geen CO2. Nieuwe benzines daarentegen zijn even vervuilend als klassieke. Verbranden is CO2 produceren, wat je ook opstookt! Dan winnen zelfs oud diesel wegens minder verbruik (als je de stikstofoxide voor lief neemt).

  • Georges Peleman

    Iedereen rijdt zijn oude wagen op omdat de regelgeving steeds veranderd. Wanneer garandeert men dat een bepaald soort wagen minstens 15 jaar niet veranderd qua taxen, LEZ zones, ect. Onze auto zijn in de occasie markt niets meer waard.

Lees meer