Acht laserscanners, zes radars, stereocamera's en een GPS-systeem meten waar de auto is en hoe de omgeving eruitziet.
TomTom Acht laserscanners, zes radars, stereocamera's en een GPS-systeem meten waar de auto is en hoe de omgeving eruitziet.

Kaartenmaker TomTom test zelfrijdende auto

Kaartenmaker TomTom gaat testen met een zelfrijdende auto. Het Nederlandse bedrijf wil zijn technologie daarvoor uitproberen en verbeteren. De testauto, die in twee jaar is ontworpen en gebouwd, is vandaag onthuld in de aanloop naar de autobeurs IAA in het Duitse Frankfurt. 

De auto heeft acht laserscanners, zes radars, stereocamera's en een GPS-systeem. Die meten precies waar de auto is en hoe de omgeving eruitziet. Die informatie wordt continu vergeleken met de high-definition kaarten van TomTom. Zo berekent de auto zelf hoe hij naar zijn bestemming moet rijden. “We kunnen onze kaarttechnologie nu continu testen op de weg en daarnaast inzicht verkrijgen in hoe deze in verschillende omstandigheden presteert”, aldus TomTom.

Op de autoshow maakte TomTom ook bekend dat het aantal gedeeltelijk zelfrijdende auto's met TomTom-kaarten is gestegen naar meer dan een miljoen.

Bekijk ook: Het ronde autostuur gaat verdwijnen

Bekijk ook: Zelfrijdende bus brengt studenten naar de les

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Verstrepen

    De toekomst, nu nog onwaarschijnlijk binnen enkele tientalen jaren heel normaal.

Lees meer