4
Porsche

Legendarische Porsche binnenkort onder de hamer: gaat deze auto 20 miljoen opbrengen?

Er zijn er ooit drie van gemaakt en er is er slechts één over. Het is bovendien de allereerste Porsche ooit. En dus zijn kenners het erover eens: deze legendarische ‘Type 64' gaat op een veiling in Amerika vele miljoenen opbrengen.

De Type 64 werd gebouwd in de jaren ‘30. Het model was gebaseerd op de eerste Kever, die besteld werd bij Porsche door het nazi-regime. Er werden drie Type 64’s gebouwd in die tijd en het model dat nu wordt verkocht moest in eerste instantie deelnemen aan de race Berlijn-Rome in september 1939. Daartoe werd de motor opgevoerd tot maar liefst 32 pk.

4
Porsche

Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog ging de race uiteraard niet door. Het bijzondere is dat dit het enige exemplaar is dat de oorlog heeft overleefd. De auto werd ooit bestuurd door Ferdinand Porsche zelf. Naar verluidt vormde deze auto de inspiratiebron voor de Porsche 356, waarmee Porsche een echt automerk werd.

4
Porsche

De Type 64 wordt in augustus geveild in Monterey (VS) door Sotheby’s. Kenners denken dat deze auto tot 20 miljoen euro kan opbrengen. De duurste Porsche tot nu toe is een Porsche 917 racewagen die eigendom was van racelegende Jo Siffert. Ook had de auto een hoofdrol in de film Le Mans. De Porsche 917 bracht bijna 12 miljoen euro op tijdens een veiling. 

4
Porsche

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Verstrepen

    Ja, het blijft een stuk oud ijzer dat Porsche noemt.

  • Eddy van Dorst

    Het is waard wat de zot er aan geeft

Lees meer