-
Dumpert (screenshot) -

Levensgevaarlijk: jongens rijden zonder bestuurder over Nederlandse snelweg

Op Nederlandse sociale media wordt een filmpje gedeeld waarin enkele jongeren met hun auto over de snelweg A27 ter hoogte van Eemnes (provincie Utrecht, nabij Hilversum) rijden, zonder bestuurder.  

Dat meldt de lokale tv-zender RTV NH. Op de beelden is te zien hoe de heren met volle snelheid over de weg rijden en de cruisecontrol hebben aanstaan. De bijrijder corrigeert het stuur af en toe, terwijl de bestuurder van de Volkswagen op de achterbank zit. 

De levensgevaarlijke actie van de jongens valt niet bij iedereen in de auto even goed. “Jongens, dit is niet normaal”, zegt één van de passagiers. “Ik wil nog niet dood.” Uiteindelijk neemt de bestuurder, na lang aandringen, weer plaats achter het stuur. Het lijkt erop dat de filmer de beelden aan het livestreamen was. Hij leest veelal afkeurende reacties voor.   

De video verscheen dinsdag op filmpjessite Dumpert en werd al ruim 300.000 keer bekeken. Een woordvoerder van de politie zegt niet op de hoogte te zijn van de video. 

LEES OOK: Opnieuw twee slapende bestuurders betrapt in Tesla

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Stephan Chef

    Werkt allemaal perfect bij ideale opstandigheden, bij felle regen, sneeuw, ijzel of strenge vorst is al bewezen dat deze sensoren dan al eens tilt slaan met alle gevolgen vandien. Autorijden blijft een primaire handeling maar spijtig genoeg dringt dit bij vele automobilisten niet door.

  • Marc Van Loo

    onmiddellijk rijbewijs afpakken voor altijd !

Lees meer