Mercedes-Benz verbrandingsmotor
Mercedes-Benz Mercedes-Benz verbrandingsmotor

Mercedes-Benz stopt met ontwikkeling verbrandingsmotoren

Mercedes-Benz gaat zich compleet richten op het ontwikkelen van elektromotoren en accu's voor het bouwen van een vloot elektrische auto's. Dat meldt het Duitse autoblad Auto Motor und Sport.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Mercedes-Benz heeft net een compleet nieuwe generatie verbrandingsmotoren af waarmee het nog een flink aantal jaren vooruit kan. Maar het is hoogstwaarschijnlijk tevens de laatste generatie benzine- en dieselmotoren ooit voor het beroemde automerk, dat aan de basis stond van de automobiel.

Mercedes-Benz deelde dit mee bij monde van ontwikkelingschef Markus Schäfer. “We gaan ons richten op de ontwikkeling van accu's en elektrische aandrijflijnen”, zei hij tegen het toonaangevende Duitse autoblad
Auto Motor und Sport. Schäfer zei dat er momenteel geen plannen zijn voor nieuwe ontwikkelingen qua verbrandingsmotoren.

Volkswagen heeft al eerder aangegeven dat het na 2025 geen auto's met verbrandingsmotor meer zal ontwikkelen. Het Klimaatakkoord van Parijs voorziet in een klimaatneutrale samenleving tegen 2050. Ook andere merken richten zich in toenemende mate op elektrische modellen. Veel nieuwe autofabrikanten in China hebben helemaal geen verbrandingsmotoren meer in hun gamma. Zij richten zich nu al puur op elektrische aandrijving.

166 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bernard Depreytere

    Hendrik jongen toyota heeft een wagen op waterstof en verkoopt die al.

  • Geert Tamsyn

    Dirk Belaey, dan moet je de energie nodig voor ontginning, transport, raffinage en distributie van fossiele brandstoffen ook nog eens meerekenen. En dan ziet het er voor een brandstofwagen nog een heel stuk slechter uit.

Lees meer