Mercedes-Benz werkt aan elektrische G-Klasse

Er is hoop voor Paul Magnette, want de wonderen zijn de wereld duidelijk nog niet uit…

Daimler

Tijdens het Automobilwoche Kongress in Berlijn heeft Ola Källenius, de man die onlangs Dieter Zetsche afloste aan het roer van Mercedes-Benz, te kennen gegeven dat er gewerkt wordt aan een alomvattend elektrisch gamma, inclusief de ‘gas guzzler’ par excellence, de G-Klasse.

Källenius geeft toe dat er binnen het bedrijf discussies waren om het model te schrappen (ook dat andere icoon, de Land Rover Defender, is namelijk aan zijn einde gekomen omwille van strengere emissienormen, nvdr), maar vandaag liggen de kaarten duidelijk anders. “Zelfs al mocht Mercedes-Benz maar één model blijven bouwen, dan zou het een G-Klasse zijn”, aldus de CEO.

Wanneer de elektrische variant van de G-Klasse er komt, wil Mercedes-Benz voorlopig niet bevestigen. Vandaag bestaat het motorengamma van de rijdende kleerkast uit de kloeke 350d en 400d, een 422 pk tellende G500 en de volstrekt absurde (maar daarom niet minder populaire) G63 met 585 paarden.

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Verstrepen

    Grappig al je dan weet dat bijna alle stroom komt van vervuilende centrales, geen kernenergie meer en wat dan? opladen thuis met dieselgenerator. Zet meer bomen en planten en laat het regenwoud niet kapot maken dat zal iets veranderen. Ze gaan die elektrische auto's aansmeren omdat ze gewoon goedkoper te maken zijn en dus meer poen te rapen valt.

  • koen leenknecht

    En dat allemaal voor de klucht van de opwarming die een gewone evolutie is van de aarde . In de vroege middeleeuwen was het warmer dan nu , de zee was ook veel dichter dan wat nu het geval is .

Lees meer