Mercedes-Benz werkt aan elektrische G-Klasse

Er is hoop voor Paul Magnette, want de wonderen zijn de wereld duidelijk nog niet uit…

Daimler

Tijdens het Automobilwoche Kongress in Berlijn heeft Ola Källenius, de man die onlangs Dieter Zetsche afloste aan het roer van Mercedes-Benz, te kennen gegeven dat er gewerkt wordt aan een alomvattend elektrisch gamma, inclusief de ‘gas guzzler’ par excellence, de G-Klasse.

Källenius geeft toe dat er binnen het bedrijf discussies waren om het model te schrappen (ook dat andere icoon, de Land Rover Defender, is namelijk aan zijn einde gekomen omwille van strengere emissienormen, nvdr), maar vandaag liggen de kaarten duidelijk anders. “Zelfs al mocht Mercedes-Benz maar één model blijven bouwen, dan zou het een G-Klasse zijn”, aldus de CEO.

Wanneer de elektrische variant van de G-Klasse er komt, wil Mercedes-Benz voorlopig niet bevestigen. Vandaag bestaat het motorengamma van de rijdende kleerkast uit de kloeke 350d en 400d, een 422 pk tellende G500 en de volstrekt absurde (maar daarom niet minder populaire) G63 met 585 paarden.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Verstrepen

    Grappig al je dan weet dat bijna alle stroom komt van vervuilende centrales, geen kernenergie meer en wat dan? opladen thuis met dieselgenerator. Zet meer bomen en planten en laat het regenwoud niet kapot maken dat zal iets veranderen. Ze gaan die elektrische auto's aansmeren omdat ze gewoon goedkoper te maken zijn en dus meer poen te rapen valt.

  • raf peeters

    @Ronny Hanssen ,ja op de 2 handmarkt met 286 PK aggregaat (wil wel maar kan niet)en wat voor een 3 ton wegend monster wel te weinig is en kaal.Kan je verzeke-ren dat je voor de 585PK aggregaat met iets of wat optie's (ander interieur is al goed voor 11000€)en nog wat snufjes voor op terrein je 178254€ kwijt bent en dat is nog niet de duurste.

Lees meer