BELGA

Merkel ziet nog toekomst voor dieselwagens

Auto's die op diesel rijden, hebben nog een toekomst in Duitsland. Dat heeft Duits bondskanselier Angela Merkel vandaag gezegd. Voorwaarde is wel dat de autobouwers verbeteringen doorvoeren, benadrukte ze. 

Een rechtbank in Duitsland bepaalde eerder dit jaar dat dieselwagens verboden mogen worden in sommige gebieden om er de luchtkwaliteit te verbeteren. Sindsdien verkeren miljoenen automobilisten in onzekerheid.

In haar wekelijkse podcast zegt Merkel dat de regering volgende week maatregelen zal aankondigen om de uitstoot te verminderen zonder wagens van de baan te halen. Merkel waarschuwde dat het nog jaren zal duren voor nieuwe technologieën helemaal hun weg zullen vinden.

28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ivan Godefroot

    moehahahahaha diesel.... weg ermee met den diesel, het kan ni duur genoeg zijn.... 2 euro of meer voor een literke diesel is goed moehahahahahaha

  • Dirk Adriaense

    @wim Claes... Merkel ziet juist nog wel toekomst voor de diesel . Ik rij ook met een nieuwe diesel en die heeft een properder uitlaat dan vele andere wagens.

Lees meer