Beeld ter illustratie.
Getty Images/Cultura RF Beeld ter illustratie.

Minder Belgen overwegen elektrische auto te kopen

Slechts 25 procent van de Belgen overweegt nog een elektrische wagen te kopen, tegenover 35 procent 2,5 jaar geleden. Dat blijkt uit een studie van consultancybedrijf Roland Berger in 17 landen, waarover L'Echo vandaag bericht. De Belg doet het zo duidelijk slechter dan het gemiddelde.

"Tweeënhalf jaar geleden zei 35 procent van de Belgen dat hij bereid was om een elektrische wagen te kopen, tegenover 25 procent vandaag", klinkt het bij Roland Berger. De Belg bevindt zich dus duidelijk onder het gemiddelde van 40 procent in de 17 landen die in de studie zijn opgenomen. 

Van de 1.074 Belgen die Roland Berger ondervroeg, vindt 60 procent de elektrische auto's te duur, terwijl 35 procent meent dat er te weinig oplaadinfrastructuur is. Volgens 35 procent is de autonomie van de wagens te laag. 

België telt slechts 1,4 oplaadstations per 100 kilometer. Ter vergelijking: in Nederland zijn dat er 29,3 per 100 kilometer, in China 8,3. 

"Deze industrie zal zichzelf volledig moeten heruitvinden. Alle actoren moeten zich mobiliseren om te zien in welke richting we uitgaan en hoe snel het nodig is om zich aan te passen", aldus het consultancybedrijf nog.

In 2018 werden 3.700 elektrische wagens ingeschreven in ons land.

Lees ook: Je oude benzinewagen op rijden, of een elektrische wagen kopen: wat is groener?

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

94 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Denil

    Onze regeringen belasten onze elektrische wagens weg. In Nederland is het overheidsbeslag 42%. In België 54%. Gelukkig maar. Want anders waren we financieel nog meer kwijt.

  • danny janssens

    dat men al eens begint om enkel electrische wagens toe te laten als salariswagens en dan overal lez zones voor de gewone wagens. of nog beter schaf salariswagens gewoon af

Lees meer