Tesla Model 3.
Tesla Tesla Model 3.

Nederland grootste afzetmarkt voor Tesla in Europa

Noorwegen was traditioneel gezien de beste Europese afzetmarkt voor Tesla, maar door een eindsprint haalt Nederland het Scandinavische land op de valreep in.

In Noorwegen zijn zes op de tien auto's voorzien van elektrische aandrijving. Dat komt door de vele financiële voordelen die elektrisch rijden daar traditioneel gezien met zich meebrengt door overheidssubsidies. Het is dus niet verrassend dat het Amerikaanse merk Tesla het daar goed doet. In november werden er bijvoorbeeld 546 Tesla's verkocht.

Nóg beter

Toch is er een land dat het nóg beter doet. In Nederland verandert per 1 januari de wetgeving rond de voordelen van elektrisch rijden en dus is er qua verkoop sprake van een ware eindsprint voor Tesla. Met als resultaat dat er in november maar liefst 4116 Tesla’s werden verkocht.

Daardoor
haalt Nederland Noorwegen ook in als het gaat om de verkoopcijfers van januari tot en met november. In totaal is de score nu 18.460 Tesla’s voor Nederland, tegenover 17.403 inschrijvingen in Noorwegen. Volgend jaar zal het Scandinavische land het waarschijnlijk weer beter doen, maar de kans is groot dat er in december nóg meer Tesla’s worden afgeleverd in Nederland. 

Model 3

Het gaat bij de verkooppiek vooral om de ongeveer 48.000 euro kostende Tesla Model 3, die net onder de grens van de 50.000 euro blijft. Daarmee profiteren de eigenaren van een zakelijk gereden Tesla volledig van de Nederlandse fiscale voordelen voor elektrische auto's tot 50.000 euro. Per 1 januari gaat die regeling dus op de schop.

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hendrik Patyn

    Een batterij bevat meer dan kobalt alleen, en dat er niemand sterft in een mijn en gestorven is ten gevolge van, gelezen in de Fabeltjes krant? Net zoals dat u beweert dat de recyclage van zonnepanelen niet milieubelastend is? Zelfs klimatologen beginnen toe te geven dat elektrisch niet de oplossing is. Nieuwe dieselwagens zijn milieuvriendelijker dan de EW, dus uw 3voud is uw eigen uitvinding.

  • Hendrik Patyn

    Een batterij bevat meer dan kobalt alleen, en dat er niemand sterft in een mijn en gestorven is ten gevolge van, gelezen in de Fabeltjes krant? Net zoals dat u beweert dat de recyclage van zonnepanelen niet milieubelastend is? Zelfs klimatologen beginnen toe te geven dat elektrisch niet de oplossing is. Nieuwe dieselwagens zijn milieuvriendelijker dan de EW, dus uw 3voud is uw eigen uitvinding. .

Lees meer