Photo News

Nederlanders die in ons land komen tanken riskeren boete van 4.000 euro

Nu de brandstofprijzen kelderen is het verleidelijk om even je tank te vullen. Daar is op zich geen probleem mee als dit een noodzakelijke verplaatsing is. Maar de Nederlanders gaan een stapje verder en komen hun auto’s in ons land goedkoper voltanken. Daar wordt nu tegen opgetreden.

Het zogenaamde “tanktoerisme”, de grens over rijden om goedkoper te tanken, is immers geen noodzakelijke verplaatsing. En dus is de Belgische politie van plan om op te treden tegen Nederlanders die in ons land goedkope benzine komen scoren. Sinds donderdag zouden er controleploegen op de baan zijn.

“De eerste boetes zijn nog niet gevallen, we gaan eerst sensibiliseren”, vertelt Patrick De Smedt van de Belgische politie aan Omroep Brabant. “We waarschuwen mensen en sturen ze weg. Maar de mensen die niet willen luisteren, gaan de bon op. Wie toch goedkoop tanken wil in België, riskeert een boete van 4.000 euro.”

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chris Dupont

    Zot zijn doet geen zeer, België heeft immers geld te veel. Het maakt niets uit, tenzij er grote massa's zouden komen tanken natuurlijk en het brengt op. Het wijst er ook op dat België te weinig accijnzen heft, waardoor de naft hier goedkoper is.

  • Erwin De Meyer

    Altijd dat gepamper, waarom toch? Die weten maar al te goed dat het momenteel verboden is. Gewoon een boete geven !

Lees meer