Monceau Automobiles maakt van alle ooit gebouwde Mercedessen elektrische auto's
Monceau Automobiles Monceau Automobiles maakt van alle ooit gebouwde Mercedessen elektrische auto's

Nederlands-Belgisch bedrijf maakt alle Mercedessen elektrisch

Nieuwe elektrische Mercedessen zijn zeldzaam, maar als het aan het Belgisch-Nederlandse bedrijf Monceau Automobiles ligt, kun je op termijn van alle ooit gebouwde modellen van Mercedes-Benz een elektrische uitvoering kopen.

Het bedrijf maakte alvast een begin met de iconische W107-serie, die tussen 1971 en 1989 geproduceerd werd. Het model is er als cabrio (SL) en als coupé (SLC) en staat ook wel bekend als de Bobby Ewing Mercedes, omdat die type werd gereden door de zoon van de familie Ewing in de serie Dallas.

Volgens Roel Pollen, de Nederlandse directeur van Monceau Automobiles in Luik, is er behoefte aan milieubewust autorijden, maar ook aan het genieten van de charme en beleving van zo’n klassieke auto. Helaas brengt dat vaak onderhoudsproblemen met zich mee en dat zegt Monceau juist te kunnen voorkomen.

300 kilometer rijbereik

Dat gaat als volgt: je geeft aan welke Mercedes je wilt en in welke uitvoering, waarna de auto compleet gerestaureerd en omgebouwd wordt. Doordat alleen Mercedes-Benz modellen worden omgebouwd, kunnen de aandrijving en accu gestandaardiseerd worden, wat het prijsniveau ten goede komt.

Monceau zegt op die manier elektrische klassiekers te kunnen leveren die in minder dan zeven seconden accelereren van 0-100 km/u en een bereik hebben van een kleine 300 kilometer. De prijzen beginnen bij 159.000 euro. Volgend jaar worden ook de coupés en cabrio's  van de W111-serie, die is gebouwd van 1959 tot 1968, aangeboden als stekkervariant.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Van Oosterwijck

    of het nu een Mercedes of eender welk ander merk is, met elektrische motor niks meer waard. Als dat de toekomst is van een oldtimer dan hoeft het voor mij niet meer.

  • raf peeters

    Robert DE REU ,je hebt gelijk maar vermoed dat het bij die ene zal blijven van bedrijf zelf en de prijs is meer dan overroepen .

Lees meer