3
Porsche

Nieuw gebouwde standaard Porsche levert 3,1 miljoen dollar op

Porsche Classic heeft op basis van een originele carrosserie en met originele onderdelen de laatste 911 Turbo gebouwd met een luchtgekoelde motor - 20 jaar na het einde van de serieproductie van de 993. 

De auto werd gebouwd om de festiviteiten rond het 70-jarige jubileum kracht bij te zetten en was te zien tijdens Rennsport Reunion op het circuit van Laguna Seca in Californië. De motor is identiek aan die van de oorspronkelijke 993 Turbo S en de prestaties - 444 pk uit de zescilinder boxermotor met twee turbo's - dus ook. In 1998 zijn slechts 345 exemplaren gemaakt van de Turbo S, waardoor deze Project Gold nummer 346 is. 

De auto werd geveild door RM Sotheby’s en zou naar verwachting 200.000 tot 400.000 euro opbrengen. Maar tijdens de veiling in het Porsche Experience Center Atlanta wilden in ieder geval twee partijen de auto kennelijk graag toevoegen aan hun verzameling. Toen de hamer neerkwam stond er namelijk een bedrag van 3,1 miljoen dollar op de borden. De opbrengst van de auto gaat naar de Ferry Porsche Foundation, die projecten steunt op het gebied van onderwijs, onderzoek, sport, cultuur en sociale zaken.

3
Porsche
3
Porsche

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jo Van Caenegem

    993 is ... dat is de laatste die we zo graag wilden, en voor mij ook de eerste en enige, deze turbo. Liefst in bordeaux met lichtblauwe zetels, of azuurblauw en grijze zetels... dromen hé. 408 pk was meer dan genoeg, dit 444, is een mooi extraatje. Er is nog één die daar boven uitsteekt : de 959 of 959 S... maar dat is tja...

  • Andy Casier

    Prachtig speelgoed, zeker deze 993. Een echt collectorsitem. En de waarde zal enkel maar stijgen. Voor de happy few!

Lees meer