thinkstock

Nieuw snufje houdt rijgedrag bij en activeert hotspot in auto

Mobiliteitsorganisatie Touring en telecombedrijf Proximus hebben een product ontwikkeld om data van een voertuig te verzamelen, zoals lokalisatie, (technische) info over het voertuig en rijgedrag van de bestuurder. Het open platform 'ConnectMy.car' moet zowel voertuigbestuurders als vlootbeheerders helpen bij het inwinnen en uitwisselen van informatie.

ConnectMy.car werkt op basis van een toestel dat in de wagen ingeplugd moet worden, en vervolgens in realtime gegevens verstuurt. De oplossing houdt volgens Proximus en Touring "rekening met privacy van de bestuurder", die steeds zijn goedkeuring moet geven voor het delen van de data en die te allen tijde kan intrekken.

Doel

De verzamelde gegevens zijn volgens Proximus en Touring "zeer nuttig" voor het beheer van het wagenpark van bedrijven en voor technische tussenkomsten voor voertuigbijstand.

Maar de data kunnen ook gebruikt worden "om het rijgedrag te verbeteren, ecologisch rijgedrag te stimuleren, het autogebruik en trajecten in kaart te brengen, tijdig en preventief technische problemen te detecteren en betalende parkeerplaatsen automatisch af te rekenen".

Hotspot

Het systeem werkt op basis van een 4G-connectie, waardoor in de wagen ook een wifihotspot actief wordt. 5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Anonymous

    Nog meer euforie bij de hackers gemeenschap , wat een job !!....geen klop moeten doen om hackend uw doel te bereiken .... 'gedoogd 'dus die hackerspraktijken .... comfort versus veiligheid .... comfort verkoopt beter , comfort is des mensen ... en veiligheid is ...minder comfort .... dus hackers , jullie 'toekomst ' is verzekerd !

  • Geert Heylen

    Dan kunnen we binnenkort onze boetes ook met domiciliëring betalen! En 50 % van de verkeerspolitie en flitspalen;trajectcontroles afschaffen!! Mooie toekomst in de politiestaat 2.0