2 De nieuwe Porsche 911 Targa
Porsche AG De nieuwe Porsche 911 Targa

Nieuwe Porsche 911 Targa is cabriolet en coupé tegelijk

Porsche heeft het doek van zijn nieuwe 911 Targa gehaald. Ook deze 992-generatie is al van afstand herkenbaar als Targa. Het model debuteert als Targa 4 en Targa 4S.

Het design van de Targa wordt nog steeds gedomineerd door de brede rolbeugel die in de B-stijl verpakt zit. Het dak klapt in 19 seconden weg onder de koepelvormige achterruit om de inzittenden open te laten rijden. De Porsche 911 Targa werd in de jaren zestig geïntroduceerd toen Californië dreigde om onveilige cabrio's zonder rolbeugel (een constructie om de passagiers te beschermen bij een ongeval) te verbieden.

De nieuwste generatie Targa is standaard voorzien van vierwielaandrijving, die zijn kracht krijgt aangeleverd via de drieliter boxermotor achterin. In de Targa 4 is die 385 pk en 450 Nm sterk en standaard gekoppeld aan de PDK-achttraps automaat. Daardoor haalt hij met het optionele Sport Chrono-pakket 100 km/u in 4,2 seconden en bereikt hij een topsnelheid van 289 km/u.

De Targa 4S is 450 pk sterk en heeft een koppel van 530 Newtonmeter. De sprint van 0-100 km/u doet hij met het Sport Chrono-pakket in 3,6 seconden, zijn topsnelheid ligt bij 304 km/u. De 4S is de enige Targa die ook beschikbaar is met Porsches manuele zevenbak. 

De nieuwe 911 -generatie van de Targa met de interne codenaam 992 wordt vanaf augustus in de showroom verwacht. De prijzen beginnen bij 131.866 euro voor de Targa 4.  De Targa 4S kost minimaal 147.596 euro.

2 Porsche 911 Targa
Porsche AG Porsche 911 Targa
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hendrik Patyn

    Een targa is geen cabrio, ik heb zelf een paar Toyota Supras targa, eigenaardig hoe die carrosserie vorm van de jaren 80 en 90 nu plots terug komt. Voelt veiliger aan dan mijn S2000 cabrio..., maar deze kleeft dan terug aan de baan.

  • michel van dam

    Na de Porsche Spyder welke toen de legendarische James Dean had, is de Targa 911 een van de mooiste uitvoeringen ooit.

Lees meer