5 De Bugatti Divo heeft een topsnelheid van 380 km/u
Fabrikant De Bugatti Divo heeft een topsnelheid van 380 km/u

Nieuwste Bugatti kost vijf miljoen euro en is nu al uitverkocht

De nieuwe Bugatti Divo kost vijf miljoen euro is daarmee de duurste auto ter wereld. Bugatti laat hem op de autoshow van Parijs voor het eerst aan het publiek zien, maar de potentiële koper wordt meteen teleurgesteld. De Divo is namelijk uitverkocht.
 

Er worden er slechts veertig gemaakt en één daarvan komt naar Nederland. Wie de Nederlandse koper is, is niet bekend. Klanten mochten de auto's tot in detail samenstellen, maar ze hebben allemaal dezelfde topsnelheid: 380 km/u. Begrensd door de fabrikant, want technisch gezien kan de Bugatti nog sneller.

De Bugatti Divo krijgt – zoals het merk dat al vaker deed – de naam van een coureur uit Bugatti's vervlogen tijden mee. Ditmaal is dat Albert Divo, een Fransman die de fameuze en slopende Tango Florio-race tweemaal op rij won achter het stuur van een Bugatti Type 35. Dat was in 1928 en 1929.

1.500 pk

De nieuwe Bugatti is afgeleid van de Chiron, voorzien van een 8,0-liter W16-motor met vier turbo’s. Hij is goed voor een vermogen van 1.500 pk en een koppel (trekkracht) van 1.600 Nm. Toch is de brute motorkracht niet het belangrijkste, stelt Bugatti. ''Happiness is not around the corner, it is in the corner. The Divo is made for corners'', zegt CEO Stephan Winkelmann over zijn nieuwe aanwinst. Oftewel, de Bugatti Divo zal een meer wendbare versie zijn van de Chiron. Dat is mogelijk gemaakt door het gewicht verder te beperken en een specifiek aerodynamisch pakket te ontwikkelen.

Vooral de actieve achterspoiler van de Divo is interessant. Die heeft een breedte van maar liefst 1,83 meter: 23 procent breder dan de spoiler van de Chiron. De totale downforce van de Divo komt uit op 456 kilogram: 90 kilogram meer dan de Chiron. De Bugatti Divo is ook 35 kilogram lichter dan de Chiron. Deze gewichtsreductie is bereikt door toepassing van onder meer lichtgewicht wielen.

5 Het interieur van de Bugatti Divo
Fabrikant Het interieur van de Bugatti Divo


Op de Mondial de l'Automobile, tot en met 14 oktober te bezoeken in Parijs, is naast de Divo ook een speciale Bugatti Chiron te bewonderen. Die is met meer dan een miljoen Lego-steentjes op ware grootte nagemaakt en hij kan echt rijden.

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto's en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/

5 CEO Stephan Winkelmann presenteert de nieuwe Bugatti Divo
AP CEO Stephan Winkelmann presenteert de nieuwe Bugatti Divo
5 Bugatti Divo
Fabrikant Bugatti Divo
5 Ook te zien in Parijs: deze Bugatti Chiron is gemaakt van meer dan een miljoen Lego-steentjes en kan echt rijden
AFP Ook te zien in Parijs: deze Bugatti Chiron is gemaakt van meer dan een miljoen Lego-steentjes en kan echt rijden

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wilfried Vanden Berg

    Dan mocht ik nog zoveel geld hebben. Ik kocht dat lelijk gedrocht niet. Een Duitse sportwagen gaat misschien niet zo snel,maar de kwaliteit gaat ver boven die van Bugatti .

  • Dirk Vregels

    Een prachtige auto alleen jammer van dat piepkleine asbakje wat erin zit.

Lees meer