4
belga

Nissan heeft geniale oplossing om je te doen stoppen met sms'en achter het stuur

Autobouwer Nissan heeft een even simpele als briljante oplossing gevonden om te voorkomen dat je je smartphone nog gebruikt achter het stuur. Als andere fabrikanten volgen, krijgen we ongetwijfeld veel minder verkeersdoden.

Durf jij wel eens te sms'en of te Facebooken achter het stuur? Dan koop je binnenkort best een nieuwe Nissan Juke. De autofabrikant wil met een 'kooi van Faraday' voorkomen dat je in de toekomst je smartphone gebruikt in de auto.

4 Een 'kooi van Faraday' zorgt ervoor dat je smartphone volledig nutteloos wordt.
Nissan Een 'kooi van Faraday' zorgt ervoor dat je smartphone volledig nutteloos wordt.

Een compartiment in de armsteun van de wagen fungeert als een kooi van Faraday, die alle inkomende en uitgaande signalen blokkeert. Daardoor zal je smartphone geen gps-, bluetooth- of WiFi-signalen meer ontvangen. Je telefoon wordt in de kooi dus compleet nutteloos.

4 Rijdt binnenkort iedereen rond met een kooi van Faraday in de wagen?
Nissan Rijdt binnenkort iedereen rond met een kooi van Faraday in de wagen?

Je hebt uiteraard nog altijd de keuze om je smartphone niet in de kooi te leggen, maar de drempel is alvast veel kleiner geworden. Voorlopig heeft Nissan enkel een prototype van de Juke klaar, maar wij kunnen niet wachten tot de wagen op de markt komt.

4 De nieuwe Nissan Juke
screenshot YouTube De nieuwe Nissan Juke

35 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Renzo De Hond

    Nog simpeler is om je telefoon gewoon niet op te nemen als hij rinkelt.

  • Ronald van Mulken

    Afleiding achter het stuur, eender op welke manier, is gevaarlijk voor jezelf, je passagiers en andere weggebruikers! Leg je focus op de besruring van je auto!

Lees meer