Zo zou de elektrische supersportwagen van Ferrari eruit kunnen zien
Ferrari Zo zou de elektrische supersportwagen van Ferrari eruit kunnen zien

Ook Ferrari doet mee: elektrische supersportwagen al over twee jaar

Ferrari benadrukte in 2016 dat het merk nooit een elektrische auto zou produceren, maar anno 2018 is daar plots verandering in gekomen. Het merk komt met een elektrische supersportwagen én een SUV.

De simpelste reden waarom er nooit een elektrische Ferrari zou komen, is omdat je een Ferrari moet horen, niet voelen. Dit was natuurlijk een gezonde dosis machogedrag van CEO Sergio Marchionne. En dat machogedrag is hij nog niet verleerd. Hij vertelt aan Bloomberg dat als er dan tóch een elektrische superauto op de markt moet komen, dan is Ferrari wel de eerste.

Tesla-concurrent

Marchionne weet ook al met welk model zijn auto gaat concurreren. Hij vertelde aan Bloomberg namelijk dat zijn elektrische auto eerder beschikbaar is dan de nieuwe Tesla Roadster, die in 2020 wordt onthuld. De supercar van Elon Musk accelereert in 1,9 seconden van stilstand tot 100 km/u en de topsnelheid zou meer dan 400 km/u bedragen. Het model is vooruit te bestellen voor 215.000 euro. 

Maar Ferrari en Tesla zijn niet de enigen die investeren in elektrische superauto’s. Uit een analyse van persbureau Reuters blijkt dat autofabrikanten wereldwijd zo’n 90 miljard dollar hebben geïnvesteerd in elektrische voertuigen. Dus tegen de tijd dat de eerste elektrische auto van Ferrari op de markt komt, heeft die waarschijnlijk stevige concurrentie.

Snelste SUV

Tot nu toe heeft Ferrari nog geen elektrische modellen of hybrides gemaakt. Het Italiaanse merk heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op het vervangen van V12-motoren door V8-varianten met turbo. Als tussenstap komen in het eerste halfjaar van 2018 ook de eerste hybride auto’s op de markt. Naast een elektrische superauto, ontwikkelt Ferrari ook een SUV. Een exacte releasedatum is nog niet bekend gemaakt. Over de SUV wilde Marchionne verder vrij weinig kwijt. Wel maakte hij duidelijk dat de grote SUV klinkt en voelt als een Ferrari. Bovendien moet het volgens Marchionne de snelste SUV op de markt worden. 

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Van Biesen

    In 2019 zal er bij Honda een kleine electrische wagen zijn, zoiets tussen de Golf en de Civic van toen. Als die aan een redelijke prijs verkocht wordt, dan verkoop ik mijn Polo benzine van 2009, niet dat er iets mis mee is, maar dan kan ik op mijn werk de wagen opladen...gratis stroom.

  • paul van de velde

    400km/h om max. 120 km/h te rijden, je moet goed gek zijn om zo'n auto te kopen, of je moest op circuit gaan rijden.

Lees meer