4
Istock

Exclusief voor abonnees

Op zoek naar een nieuwe auto? Diesel, hybride, of toch maar géén? Experts geven hun visie

Een nog zwaardere belasting van vervuilende auto’s vanaf 2021, lage-emissiezones die almaar strenger worden en voortdurend wijzigende technologieën. Je zal vandaag maar aan een nieuwe auto toe zijn. Waarop te letten als u straks in de showroom staat? Drie experts geven hun mening. Over een ding zijn ze het roerend eens: een eenduidige lijn is in het beleid van de overheid niet te vinden.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Roger Deprez

    Op vervuilend vlak moet de auto het vergelden over de grootste vervuiler landbouw en veestapel mag met geen woord over gesproken worden. Als men het ene aanklaag dan moet dat voor alles en iedereen gelden.

  • ronny steurbaut

    hier worden we gepest voor onze auto die oh zo vervuilend is en slecht is voor het milieu maar dat in Afrika de meest vervuilende afgedankte auto's van hier nog jaren verder rijden , ze daar al jaren op verschillende fronten oorlog voeren met allerlei vervoer - , vlieg- en vaartuigen vind men blijkbaar niet zo erg ! rijden , vliegen en varen die allemaal met propere lpg motoren ? of blijft die vervuilde lucht ginder hangen en komt die niet naar Europa gewaaid ?? als ze ons maar kunnen pluimen

Lees meer