Getty Images/iStockphoto

Piepjonge joyrider (8) met wagen van mama ‘s nachts van Duitse snelweg gehaald

De Duitse politie heeft niet ver van de stad Soest (Noordrijn-Westfalen) een wel erg jonge joyrider gepakt. De achtjarige jongen was met de Volkswagen Golf van zijn moeder een stukje gaan rijden. 

De moeder meldde zich rond half een ‘s nachts bij politie met de boodschap dat haar zoon er met de auto vandoor was gegaan. Agenten troffen de jongen vervolgens aan op een parkeerplaats langs de snelweg A44 op zo’n acht kilometer van de ouderlijke woning.

Hij was met 140 kilometer per uur over de baan geraasd en zette de Golf met automatische transmissie aan de kant toen hij zich niet zo lekker voelde. Dat deed de jongen die regelmatig kart, overigens keurig. Met knipperende gevarenlichten stond de auto in een hoek van de parkeerplaats. De plek had hij beveiligd met een gevarendriehoek.

“Ik wilde alleen maar een stukje rijden”, gaf de jongen als verklaring voor het avontuur. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • christof van den steen

    Knap gedaan man .respect !!! U gaat een mooie toekomst tegemoet

  • Febe Chapin

    Amai, die weet beter wanneer die moet stoppen met rijden dan volwassenen. Een mini Schumi, inschrijven voor Formule 1!

Lees meer