Twitter

Rolls-Royce heeft plannen om vliegende taxi te ontwikkelen

Niet alleen Uber en Airbus werken aan een vliegende taxi, ook Rolls-Royce, de Britse motorfabrikant, wil over een aantal jaar mensen in de lucht vervoeren. Dat schrijft persagentschap Reuters. Het gerenommeerde bedrijf is momenteel op zoek naar partners om mee te werken aan het "Elektrische verticale start- en landingsvoertuig" (EVTOL).

De vliegende taxi moet naar verluidt verticaal kunnen opstijgen en landen. Er zou plaats zijn voor vijf mensen in het voertuig, dat snelheden zal halen tot zo'n 450 kilometer per uur. Het voertuig moet volgens het ontwerp maar liefst 800 kilometer kunnen afleggen zonder één keer te stoppen. 

De motor van de vliegende taxi bestaat uit de eigen M250 gasturbine van Rolls-Royce. Met deze motor wordt stroom opgewekt om "op geluidsarme wijze" zes elektrische propellers aan te drijven. Er hoeft geen batterij opgeladen te worden, omdat er een gasturbine wordt gebruikt. Dat is volgens het bedrijf een groot voordeel. 

Rolls-Royce presenteert morgen het digitale ontwerp op Farnborough Arishow, een luchtvaartconferentie. 

Verschillende bedrijven lieten eerder al weten dat ze werken aan een vliegend voertuig waarmee mensen makkelijk grote afstanden kunnen afleggen. In mei presenteerde het Amerikaanse taxibedrijf Uber een prototype van zijn vliegende taxi. Ook Audi zal samen met vliegtuigbouwer Airbus tests uitvoeren met vliegende taxi's.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eric Grosemans

    En waar ga je die waterstof vandaan halen Viviane? Uit aardgas? Dan kan je veel beter direct aardgas gebruiken, veel rendabeler. Of ga je door middel van elektrolyse werken, met elektriciteit water ontbinden, om dan met die waterstof terug elektriciteit te maken? ook niet erg rendabel.

  • Viviane Bernaerts

    Dan toch een fossiele brandstof (Gas) kan nooit een oplossing zijn aan de huidige problemen, enkel waterstof en kan ook zonder batterijen een elektromotor aandrijven uitstoot nul.

Lees meer