Illustratiebeeld
thinkstock Illustratiebeeld

Ruim miljoen auto's teruggeroepen in VS door defecte airbags

De Japanse airbagmaker Takata raadt de Amerikaanse autoriteiten aan om maar liefst 1,4 miljoen auto's terug te roepen. De reden? Vermoedelijk hebben de airbags defecten. Die worden in verband gebracht met twee verwondingen en een sterfgeval.

Onderdelen van de airbags kunnen vocht absorberen, waardoor de airbags mogelijk niet volledig opblazen of scheuren. De terugroepactie betreft onderdelen die tussen 1995 en 1999 zijn geproduceerd en geleverd aan BMW, Audi, Toyota, Honda en Mitsubishi, meldt de Amerikaanse verkeerswaakhond National Highway Traffic Safety Administration.

De terugroepactie is het nieuwste hoofdstuk in een slepende affaire, waardoor Takata twee jaar geleden al een faillissement moest aanvragen. De Japanse onderdelenfabrikant heeft jarenlang tientallen miljoenen kapotte airbags geleverd. Daarvoor heeft het voor een bedrag van 1 miljard dollar geschikt met de Amerikaanse justitie.

BMW heeft al drie terugroepacties aangekondigd van 116.000 auto's die rondrijden in de Verenigde Staten. Hiervan kunnen 8.000 niet meer veilig de weg op tot ze zijn gerepareerd. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer