Ook bij de Mercedes-AMG E 63 S 4-Matic kan de dakspoiler loslaten bij hoge snelheden
Mercedes-Benz Ook bij de Mercedes-AMG E 63 S 4-Matic kan de dakspoiler loslaten bij hoge snelheden

Spoiler-alert leidt tot massale terugroepactie bij Mercedes-Benz

Mercedes-Benz haalt wereldwijd duizenden stationwagons terug om de bevestiging van de dakspoilers te controleren. De spoilers kunnen bij hoge snelheid loslaten, waardoor de spoilers eraf kunnen vallen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het gaat om auto’s die zijn gebouwd tussen september 2016 en mei 2019. Bij deze auto's is de achterspoiler mogelijk niet goed vastgeschroefd tijdens de productie. Deze kan bij hogere snelheden loslaten en daardoor leiden tot een ongeval of letsel bij andere weggebruikers. Het defect wordt voorafgegaan door een ratelend geluid in het achterste gedeelte van het dak.

Als voorzorgsmaatregel worden de bouten waarmee de spoiler aan het dak is geschroefd gecontroleerd en indien nodig aangedraaid. Volgens een woordvoerder van Mercedes-Benz is slechts een ‘minimaal percentage’ van de auto’s daadwerkelijk voorzien van loszittende bouten, maar hij kon geen concreet nummer noemen. Het gaat volgens Mercedes-Benz ook niet om een officiële terugroepactie waarbij de eigenaren worden aangeschreven. De bouten worden tijdens reguliere inspecties gecontroleerd.

Hoeveel auto's in Europa en België zijn getroffen is niet bekend. 

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Andy Janssens

    Ik heb een C220 D Cabrio, mooie AMG uitvoering en ben er super tevreden van. Mijn beste auto ooit.

  • raf peeters

    Ach tegenwoordig worden schroeven allemaal met een automatische sleutel vast getrokken op moment (Nm,newton meter) en kan gebeuren dat er wel eentje bijvoorbeeld ipv 3 kg maar op 1 kg vastgezet wordt(defect is) en later los komt,heeft weinig met merk of Mercedes te doen ,alle autoconstructeurs hebben zo'n sleutels

Lees meer