De sportwagen die eigenlijk in 1940 gebouwd had moeten worden.
FMC De sportwagen die eigenlijk in 1940 gebouwd had moeten worden.

Sportwagen die in 1940 ontworpen werd, alsnog gebouwd en direct naar museum gereden

Een in 1940 ontworpen sportwagen, is voor het eerst gebouwd en meteen door de Duitse stad Chemnitz een automuseum in gereden. De F9 sportauto van DKW zou volgens plannen uit 1938 meedoen aan een rally van Berlijn naar Rome, maar die is nooit doorgegaan. Aan het ontwerp van de auto is nog wel twee jaar gewerkt, maar de auto is nooit in constructie gegaan. 

De grondlegger van het automuseum in Chemnitz, Frieder Bach, raakte geobsedeerd door het ontwerp. Waarop hij besloot om er daadwerkelijk een auto van te fabriceren, samen met zijn zoon en met steun van het Fraunhofer technische onderzoeksinstituut in Chemnitz. De glanzende aluminium sportwagen is volgens Bauer exact wat de ontwerpers voor ogen hadden en kan 140 kilometer per uur halen. Dit was tijdens de korte rit, binnen de bebouwde kom van Chemnitz, natuurlijk niet aan te tonen.

DKW, 'Das Kleine Wunder' is een fabriek die in 1916 door een Deen in Saksen is gesticht, eerst om stoommachines te maken en vervolgens ook auto's en motorfietsen. DKW trad in 1932 toe tot de Auto Union en sinds 1966 worden er geen auto's meer van dit merk vervaardigd. 

Lees meer