3 Tesla Model 3 Cabriolet
Newport Convertible Engineering Tesla Model 3 Cabriolet

Tesla Model 3 Cabriolet is klaar voor de zomer (maar niet dankzij topman Elon Musk)

Tesla heeft de Roadster in ontwikkeling, maar een cabrioletversie van de Model S en Model 3 zal er waarschijnlijk nooit komen. Toch is hij er, maar niet dankzij Tesla-topman Elon Musk.

De enige elektrische auto zonder dak is op dit moment de elektrische versie van de Lotus Evora. Wanneer je toch echt een Tesla-cabriolet wil, moet je op zoek naar een bedrijf dat er een voor je wil bouwen. Gelukkig is er in Californië een bedrijf dat op basis van de Tesla Model 3 een open variant fabriceert. 

Het gaat om het in Huntington Beach gevestigde
Newport Convertible Engineering dat ook andere auto's ombouwt tot cabriolet, zoals de Ford F-150 en Subaru WRX STI, maar ook de Maybach en Toyota Prius. Het resultaat is wellicht polariserend - vooral met gesloten dak - maar veel meer is er waarschijnlijk niet van te maken.

3 Tesla Model 3 Convertible
Newport Convertible Engineering Tesla Model 3 Convertible

Het laten openknippen van een Model 3 en het versterken van het chassis kost 29.500 dollar (ongeveer 26.935 euro) wanneer je genoegen neemt met een handmatig vouwdak. Een elektrische variant kost nog eens 10.000 dollar (9.154 euro) extra. Wanneer je dat toevoegt aan de startprijs van 40.000 dollar (36.617 euro) van een standaard Model 3, kom je ongeveer op een bedrag uit waarvoor je een Model S met dak zou kunnen kopen. 

3 Tesla Model 3 Convertible
Newport Convertible Engineering Tesla Model 3 Convertible
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • raf peeters

    Deze constructie is wel echt lelijk en als ze voor 36000€ het niet gebakken krijgen een deftige cabrio te bouwen waarbij het dak verdwijnt in koffer ,nu ja veel te duur en zeker voor een constructie die op de jaren '70 lijkt van een VW golf.Maar alle geheid op een stokje,de wagen is ook niet een uitblinker en zodoende past het wel samen,maar mooi is wel anders

  • johan ruell

    Deze auto trekt op niks.

Lees meer