Het nieuwe laadstation van Tesla in Las Vegas
Tesla Het nieuwe laadstation van Tesla in Las Vegas

Tesla opent super-laadstation met nieuwe technologie in Las Vegas

Tesla heeft in de Amerikaanse stad Las Vegas zijn eerste volledige V3 Supercharging-laadstation geopend. Het maakt niet alleen gebruik van het V3-laadplatform, maar tevens van zonne-energie en batterijen, waardoor de laadlocatie minder afhankelijk is van het elektriciteitsnetwerk.

Het nieuwe V3 Supercharging-station ligt aan de Las Vegas Strip, het kloppende hart van de gokstad, tussen het High Roller-reuzenrad en het Linq hotel. Het is alweer het derde V3 Supercharging-station dat Tesla in gebruik neemt, maar deze locatie in Las Vegas is de eerste met een installatie die uitgerust is met zonnepanelen die overdag energie verzamelen, waarna Powerpack-accu’s Tesla-auto’s tijdens de nacht van stroom voorzien.

Dagelijks 1.500 auto’s

De locatie is uitgerust met 24 V3-laadpunten. Met maximaal 250 kW hebben Model 3-auto’s na een kwartier laden weer een bereik van zo’n 290 km. Daarnaast zijn er nog eens vijftien level-two Tesla Wall Connectors voor automobilisten die hun voertuig voor langere tijd parkeren. In totaal zou dit voldoende capaciteit moeten leveren om dagelijks ongeveer 1.500 auto’s te laden. V3-laadstations hebben de eigenschap dat gebruikers geen stroom hoeven te delen met andere aangekoppelde voertuigen, waardoor elke elektrische wagen op een consistente manier wordt opgeladen.

Op dit moment kan alleen de Tesla Model 3 met 250k W worden opgeladen via een V3 Supercharging-laadpunt. De website Teslarati merkte in de onderstaande video echter op dat het station tevens gedemonstreerd wordt aan de hand van een Model X, wat er op kan wijzen dat ook dit voertuig eerdaags V3-compatibiliteit krijgt.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Rodrigus

    Hier in duitsland geen enkele tesla gezien in 3 weken . Als die wat bergen móeten doen met wat beamers in hun gat is hun batterij op een uur leeg

  • Hendrik Patyn

    Ja Mr Verlinden, en volgens een Tesla rijder, sta je meer dan 25% van de tijd te laden, plezant he, onderweg 2 à 3 uur laden. De Tesla 3 gezien op de A6 in Rutten, los onder een vrachtwagen gereden, mijn wagen stopt uit zijn eigen, wat een brol die Tesla's. Ook deze week een Tesla los door de wegwerkzaamheden gereden...

Lees meer