Tesla Model S
Tesla Tesla Model S

Tesla rijdt recordtijd op circuit met Model S

Tesla heeft in de Verenigde Staten een recordtijd neergezet op het circuit van Laguna Seca in Californië. Het is daarmee de snelste vierdeurs sedan ooit op deze baan.

Tesla nam het record over van de supersnelle Jaguar XE SV Project 8: een uitgeklede raceversie met een 600 pk sterke V8-motor, rolkooi en veel spoilers. Die auto is de huidige recordhouder met een tijd van 1.37.54. Wat de tijd van de Model S was, is niet bekendgemaakt.

Het circuit in de Verenigde Staten staat vooral bekend om de ‘corkscrew’: een bocht die naar links en dan meteen naar rechts kronkelt en daarbij zo'n 12 meter verval kent. Tesla-baas Elon Musk maakte de recordrit bekend, maar gaf geen verdere informatie in zijn tweet waarin het nieuws werd aangekondigd. Wel zei hij dat er een video van de recordronde zal worden vrijgegeven. 

Het wachten is uiteraard op een recordrit op de Nordschleife van de Nürburgring, alwaar Tesla hoopt het ronderecord van de elektrische Porsche Taycan af te snoepen. Voormalig F1-coureur Nico Rosberg bood op Twitter aan om achter het stuur te kruipen tijdens de recordrit. Musk reageerde positief, maar of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is niet bekend. De auto staat al bij het circuit en heeft deze week al enkele testrondes gereden.

Bekijk ook: ‘Deze dieven kenden de bewakingsmodus van Tesla nog niet’

Bekijk ook: ‘Brandende Tesla moet in bad om vlammen te kunnen doven’

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Geert Tamsyn

    Niet slecht voor een “golfkarretje” ...

  • Matt Casters

    Patrick, de laatste "Raven" versie van de model S doet meer dan 600km bereik en laden gaat van nu 650km/h evolueren naar meer dan 1500km/h. Ik vrees dat je kritiek te begrijpen maar niet accuraat is.

Lees meer