2 Tesla Model Y.
Tesla Tesla Model Y.

Tesla's Model Y heeft lakproblemen, maar wie klaagt mag een jaar lang geen Tesla meer kopen

Kopers van de nieuwe Tesla Model Y klagen over lakschade. Maar wanneer ze hun auto willen inleveren, dreigt Tesla sancties op te leggen: een clausule stelt de fabrikant in staat kopers een jaar lang geen gelijkwaardige Tesla te leveren.

De meeste klanten van de nieuwe Tesla Model Y lijken erg blij met hun auto. Ze posten volop selfies online met hun nieuwe elektrische SUV. De kwaliteit van de Model Y, die sinds 13 maart 2020 in de VS wordt geleverd, ziet er heel behoorlijk uit. Ook met de auto zelf - zeg maar een hoge cross-over op basis van de Model 3 - zijn de meeste kopers zeer tevreden. 

Op forums zijn echter steeds vaker foto’s te zien van vers afgeleverde modellen Y met opvallende lakschade. Ook wordt gemeld dat klanten hij het afhandelen van claims een verrassende Tesla-contractclausule wordt getoond, die ook in Europa van toepassing is. Als je jouw Tesla onmiddellijk na aankoop retourneert, kun je een jaar lang niet hetzelfde model in de speciale uitrusting kopen, zo meldt het Duitse Auto Motor und Sport.

De lakproblemen schijnen vooral voor te komen bij witte Tesla's, omdat er bij de kleur wit minder lagen worden aangebracht. Het Model Y heeft ook incidenteel andere problemen. Klanten klagen onder meer over verkeerd bevestigde portierrubbers en het ontbreken van stoffering op een bepaalde plaats in de bestuurdersstoel. 

Lees ook: Nieuwe Tesla Model Y: meer een opgeblazen Model 3 dan een SUV

2 De bewuste clausule van Tesla.
Auto Motor und Sport De bewuste clausule van Tesla.

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • valere vermeulen

    Vette kluif voor de advocaten en rechtbank, en Tesla liefhebbers zullen nu wel 2X nadenken eer ze zo'n overprijst plastiek ding kopen. Het is wel een fijn stukje techniek en software maar dat is dan ook alles.

  • raf peeters

    Zo'n mankementen anno 2020 kan gewoon niet, wagens die naar de 100000€ gaan, dit bewijst dat Tesla qua ervaring nergens staat en zo is het ook met de rest van de wagen gesteld.

Lees meer