Tesla stuurt automatische update uit na spontane ontbranding geparkeerde wagen

Tesla heeft een automatische update uitgestuurd voor zijn elektrische auto's, die het risico op brand moet tegengaan. De maatregel volgt op de spontane ontbranding van twee geparkeerde Tesla's in Azië.

De update past de systemen aan die te maken hebben met opladen en temperatuurmanagement. Ook zou de ingreep de levensduur van de accu ten goede komen. Eind april dook een filmpje op van een brandende geparkeerde Tesla in de Chinese miljoenenstad Shanghai. Zondag gebeurde iets soortgelijks met een Tesla in Hongkong.

Het bedrijf doet nog nader onderzoek naar de oorzaak van beide branden, maar het zou iets met de accu te maken hebben. Slechts een beperkt aantal accu's zou het probleem hebben. Tesla houdt vol dat elektrische auto's tien keer minder risico lopen op brand dan gewone auto's.

Hoog verloop

Tesla bevestigde verder tegenover Amerikaanse media dat zijn hoofd communicatie Dave Arnold na tweeënhalf jaar vertrekt. Hij blijft nog een maand in dienst om zijn opvolger in te werken in de belangrijke functie. Tesla heeft een hoog verloop in een aantal topfuncties, zoals die van hoofd communicatie. Voor zover bekend ligt er geen conflict ten grondslag aan het vertrek.

Deze Tesla in een parkeergarage in Shanghai zou onlangs spontaan in brand gevlogen zijn.
RV Deze Tesla in een parkeergarage in Shanghai zou onlangs spontaan in brand gevlogen zijn.

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Matt Casters

    Er worden weer vollop dingen beweerd die kant noch wal raken. Uiteraard is verloop bij top posities enkel negatief als het hoger ligt als bij andere tech bedrijven. Dit is niet het geval. Teslas zijn uitermate populair in Noorwegen, niet echt een warm land voor de helft van het jaar. Tenslotte is hacking een probleem voor álle merken maar is Tesla het enige merk dat grote geldsommen betaalt voor het vinden van problemen. Ze reageren ook direct met updates als er al een probleem is.

  • Alan Janssen

    80% van de branden bij benzine en diesel auto's zijn electrisch gerelateerd. Zeker spontane ontbranding zijn vrijwel uitgesloten. Diesel brand niet eens, alleen bij hoge druk of hoge temperatuur.... zijn electrische auto's dan slecht, nee, het is nieuwe technologie en daar zit een leertraject aan vast. Stop dus met zeveren en vergelijken!

Lees meer